Scrisoare SUSPECTĂ trimisă preşedintelui Barack Obama

O scrisoare conţinând ricină i-a fost trimisă preşedintelui SUA, Barack Obama, dar pachetul a fost interceptat de autorităţi, relatează presa americană. Scrisoarea era foarte asemănătoare cu cea trimisă senatorului Wicker.

1448 afișări
Imaginea articolului Scrisoare SUSPECTĂ trimisă preşedintelui Barack Obama

Scrisoare SUSPECTĂ trimisă preşedintelui Barack Obama.

Potrivit CNN, un oficial din cadrul FBI a declarat că scrisoarea este "foarte asemănătoare" cu cea care i-a fost trimisă marţi senatorului Roger Wicker şi care conţinea ricină.

Testele efectuate au confirmat că în scrisoare era ricină.

Poliţia a identificat un suspect după scrisoarea care i-a fost trimisă lui Wicker. Ambele scrisori au fost interceptate la un oficiu poştal. La locaţia de expediţie era scrisă o adresă din Memphis (statul Tennessee).

Autorităţile americane au descoperit ricină, o otravă letală, într-o scrisoare destinată senatorului republican Roger Wicker interceptată înainte de a ajunge la biroul acestuia.

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhalează, înghit sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor. Moartea victimei poate surveni în 36 - 72 de ore în cazul în care este ingerată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici