Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina

  • Germania investighează o înregistrare audio publicată în presa rusă în care oficiali militari germani de rang înalt vorbesc despre livrări de arme pentru Ucraina.
  • Înregistrarea a stârnit îngrijorări legate de spionaj în Germania şi solicitări de clarificări din partea Rusiei.
20224 afișări
Imaginea articolului Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat sâmbătă că nu poate confirma autenticitatea înregistrării, dar că Oficiul Federal pentru Serviciul de Contrainformaţii al Armatei (BAMAD) investighează problema şi că vor fi luate toate măsurile necesare, relatează Reuters.

Margarita Simonian, jurnalistă a televiziunii ruse de stat şi redactorul-şef al canalului Russia Today, a fost prima care a publicat vineri înregistrarea audio, care a fost postată şi pe canalul său de Telegram.

Oficialii militari discută despre posibila livrare de rachete de croazieră Taurus către Kiev, pe care cancelarul Olaf Scholz a respins-o până acum în mod ferm în mod public. De asemenea, ei vorbesc despre pregătirea soldaţilor ucraineni şi despre posibile ţinte militare.

Experţii întrebaţi de publicaţia germană Der Spiegel au considerat că înregistrarea este autentică.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre posibile ţinte, inclusiv despre podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea ocupată, potrivit presei germane.

Scholz, aflat într-o vizită la Roma, a declarat jurnaliştilor că potenţiala scurgere de informaţii este "foarte gravă".

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat vineri pe reţelele de socializare: "Cerem o explicaţie din partea Germaniei".

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a vorbit sâmbătă în faţa jurnaliştilor despre "planurile viclene ale Bundeswehr (forţele armate germane), care au devenit evidente datorită publicării acestei înregistrări audio. Aceasta este o autoexpunere flagrantă", a declarat Lavrov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici