Secretarul de stat britanic Sayeeda Warsi a demisionat: "Nu mai pot susţine politica Guvernului privind Gaza"

Sayeeda Warsi, prima femeie musulmană într-un post de secretar de stat în Marea Britanie, a anunţat marţi pe Twitter că demisionează, precizând că nu mai poate "susţine politica Guvernului privind Gaza".

182 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat britanic Sayeeda Warsi a demisionat: "Nu mai pot susţine politica Guvernului privind Gaza"

Sayeeda Warsi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Cu un profund regret i-am scris în această dimineaţă premierului pentru a-i prezenta demisia mea. Nu mai pot susţine politica Guvernului privind Gaza", a scris Sayeeda Warsi, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, pe contul său de Twitter.

De la debutul intervenţiei israeliene în Fâşia Gaza, Londra a apărat dreptul Israelului la autoapărare, făcând apel la un răspuns "proporţionat".

Warsi, de origine pakistaneză, a fost numită în septembrie 2012 secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi secretar de stat pentru credinţă şi comunităţi.

 

 

Ea era responsabilă de probleme privind Afganistanul, Pakistanul, Bangladeshul, Asia centrală, drepturile omului, ONU, organizaţiile internaţionale şi Curtea Penală Internaţională, precizează site-ul Guvernului.

Ea se ocupa de asemenea de toate problemele privind Ministerul de Externe în Camera Lorzilor.

Anterior, ea a fost preşedinte al Partidului Conservator şi secretar de stat fără portofoliu. Warsi este de asemenea senatoare conservatoare, membră a Camerei Lorzilor.

Luni, premierul britanic David Cameron a afirmat că Naţiunile Unite au avut dreptate să condamne atacul care a ucis zece palestinieni într-o şcoală ONU din Fâşia Gaza.

Foarte prudent pe această temă, Cameron nu a vrut să precizeze dacă este vorba despre o încălcare a dreptului internaţional şi a fost criticat în ultimele zile de opoziţia laburistă, care îi reproşează că nu adoptă o linie mai dură faţă de Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici