Şefii diplomaţiilor arabe discută miercuri în Arabia Saudită despre situaţia din Irak

Miniştrii de Externe ai statelor membre ale Ligii Arabe se vor întâlni miercuri şi joi la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a "analiza eventuale măsuri" menite să remedieze "situaţia critică" din Irak, a anunţat organizaţia panarabă.

176 afișări
Imaginea articolului Şefii diplomaţiilor arabe discută miercuri în Arabia Saudită despre situaţia din Irak

Şefii diplomaţiilor arabe discută miercuri în Arabia Saudită despre situaţia din Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Insurgenţii islamişti din organizaţia Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au cucerit în trei zile, săptămâna trecută, teritorii importante, inclusiv al doilea oraş ca mărime din Irak, Mosul, şi se apropie ameninţător de Bagdad. Guvernul irakian a dat însă asigurări în weekend că armata a "preluat iniţiativa", reuşind să preia controlul asupra a două oraşe apropiate de capitală.

Miniştrii de Externe ai celor 21 state membre ale Ligii Arabe (organizaţie din care Siria a fost suspendată începând din noiembrie 2011) se vor reuni miercuri şi joi "pentru a analiza evoluţia situaţiei critice din Irak şi pentru a adopta măsurile necesare pentru a o remedia", a anunţat Nabil al-Arabi, secretarul general al organizaţiei, într-un comunicat.

De asemenea, Nabil al-Arabi a exprimat "îngrijorarea profundă a Ligii Arabe în faţa intensificării operaţiunilor teroriste care îi vizează pe irakieni şi numeroase oraşe".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici