Şeful armatei egiptene: Egiptul nu se va plia în faţa violenţei islamiştilor

Generalul Abdel Fattah al-Sissi, şeful armatei egiptene, a asigurat duminică după-amiază că Egiptul nu se va "plia" în faţa violenţei islamiştilor, în cadrul unei reuniuni cu principalii lideri militari şi ai poliţiei.

1623 afișări
Imaginea articolului Şeful armatei egiptene: Egiptul nu se va plia în faţa violenţei islamiştilor

Abdel Fattah al-Sissi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oricine îşi imaginează că violenţa va face statul şi egiptenii sp se plieze trebuie să îşi revizuiască poziţia, noi nu vom rămâne niciodată tăcuţi în faţa distrugerii ţării", a declarat generalul Sissi în prima sa intervenţie de la începutul confruntărilor cu susţinătorii preşedintelui islamist demis Mohamed Morsi, miercuri.

Şeful armatei a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni la care au participat aproximativ 100 de ofiţeri superiori ai armatei şi poliţiei, precum şi ministrul de Interne Mohammed Ibrahim.

Armata condusă de Sissi l-a înlăturat de la putere şi l-a arestat la 3 iulie pe Morsi, primul şef de stat ales democratic al Egiptului. De atunci, susţinătorii lui protestează pentru revenirea acestuia la putere şi împotriva "loviturii de stat", însă de cinci zile, armata şi poliţia îi dispersează sistematic, inclusiv deschizând focul împotriva lor.

Puterea, care a decretat stare de urgenţă şi a impus restricţii de circulaţie, a autorizat soldaţii şi poliţiştii să deschidă focul asupra manifestanţilor ostili, calificându-i drept "terorişti" şi asigurând că forţele de securitate sunt vizate de focuri de armă.

Peste 750 de persoane au fost ucise în timpul violenţelor în decurs de cinci zile, majoritatea fiind susţinători ai lui Morsi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici