Şeful diplomaţiei australiene: Margaret Thatcher a făcut comentarii "uimitor de rasiste"

Margaret Thatcher l-a avertizat pe actualul ministru australian de Externe, a cărui soţie este de origine malaysiană, cu privire la un aflux de imigranţi asiatici în Austalia, a declarat ministrul, calificând aceste afirmaţii drept "uimitor de rasiste".

1029 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei australiene: Margaret Thatcher a făcut comentarii "uimitor de rasiste"

Margaret Thatcher (Imagine: AFP/ Mediafax Foto0

"Îmi amintesc de o conversaţie pe care am purtat-o cu ea atunci când s-a retras, când mi-a spus un lucru uimitor de rasist", a declarat Bob Carr pentru postul australian de televiziune ABC, marţi seara.

"Ea a avertizat Australia - adresându-mi-se în timp ce Helena (soţia ministrului) era de faţă - împotriva imigraţiei asiatice, afirmând că dacă lăsăm prea mulţi să pătrundă (în ţară), aceşti imigranţi vor depăşi numărul aborigenilor şi europenilor", a precizat el.

"Nu îmi venea să cred", a subliniat şeful diplomaţiei australiene.

"Acest lucru mi-a amintit că în pofida, da, a grandorii sale în privinţa multor subiecte, ca roul statului, natura diabolică a totalitarismului comunist, ea avea o parte foarte conservatoare, total desprinsă de realitate, care explică fără îndoială de ce s-a despărţit partidul ei de ea la începutul anilor '90", a continuat ministrul de Externe în cadrul Guvernul laburist condus de Julia Gillard.

"Mi-a spus «Îmi place Sydney, dar nu puteţi să autorizaţi ca imigranţii să vă depăşească numeric», iar în acel context viza în mod expres imigranţi asiatici", a adăugat Carr, care era, la vremea respectivă, premierul statului australian New South Wales.

"«Altfel veţi ajunge ca (Insulele) Fiji»", a adăugat Doamna de Fier. "Am fost atât de stupefiat, încât nu am putut să îi răspund", a conchis Bob Carr.

Margaret Thatcher, premier britanic în perioada 1979-1990, a decedat luni, la vârsta de 87 de ani, în urma unui accident vascular cerebral.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici