Şeful FMI va primi compensaţii de cel puţin 60% din salariul anual, dacă va fi demis

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, va primi compensaţii echivalente cu cel puţin 60% din salariul anual în valoare de 421.000 de dolari, dacă va fi demis de board-ul instituţiei.

253 afișări
Imaginea articolului Şeful FMI va primi compensaţii de cel puţin 60% din salariul anual, dacă va fi demis

Şeful FMI va primi compensaţii de cel puţin 60% din salariul anual, dacă va fi demis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost pus sub acuzare pentru agresuine sexuală şi tentativă de viol asupra unei femei în vârstă de 32 de ani, într-un hotel din New York. El a fost reţinut după ce se îmbarcase într-un avion Air France care se pregătea să decoleze de pe aeroportul John F. Kennedy.

Instituţia impune angajaţilor să respecte un cod de conduită, care prevede respectarea legilor, dar şi "urmărirea celor mai înalte standarde de comportament etic, în concordanţă cu valori ca integritatea, imparţialitatea sau discreţia", potrivit AFP.

Codul de conduită prevede încetarea contractului de angajare în cazul unor încălcări "serioase".

Potrivit contractului de angajare al lui Strauss-Kahn publicat în noiembrie 2007, când acesta a preluat postul de director general pentru un mandat până în 2012, chiar dacă este demis de board, şeful FMI va primi compensaţii începând de la 60% din salariul anual.

Strauss-Kahn are un salariu anual de 421.000 de dolari, la care se adaugă o "alocaţie" suplimentară de 75.000 de dolari, notează Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici