Şeful juntei din Thailanda primeşte aprobarea regelui

Şeful juntei militare care tocmai a preluat puterea în Thailanda a primit, luni, aprobarea palatului pentru a prelua conducerea ţării, în cadrul unei ceremonii de la care regele Bhumibol, în vârstă de 86 de ani, a fost însă absent.

285 afișări
Imaginea articolului Şeful juntei din Thailanda primeşte aprobarea regelui

Şeful juntei din Thailanda primeşte aprobarea regelui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru a reinstaura pacea şi ordinea şi pentru unitatea ţării, regele l-a numit pe generalul Chan-O-Cha", care va avea ca misiune "să administreze ţara începând de acum", potrivit ordinului regal văzut de AFP.

Acesta a ameninţat însă luni cu "intensificarea" acţiunii împotriva manifestanţilor împotriva loviturii de stat, care au promis să iasă din nou în stradă.

Dacă opozanţii protestează din nou, "voi intensifica aplicarea legii şi va trebui să compăreţi în faţa unui tribunal militar", a declarat generalul Prayut Chan-O-Cha în cadrul unei conferinţe de presă, la o zi după reuniunea a mii de persoane la Bangkok împotriva puciului de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici