Şeful Pentagonului a discutat la telefon cu ministrul ucrainean al Apărării

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a discutat la telefon, vineri, cu ministrul ucrainean al Apărării, Igor Teniuh, şi a salutat "reţinerea" armatei ucrainene în criza cu Rusia.

358 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului a discutat la telefon cu ministrul ucrainean al Apărării

Şeful Pentagonului a discutat la telefon cu ministrul ucrainean al Apărării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei conversaţiei telefonice de aproximativ 20 de minute, şeful Pentagonului a reafirmat "angajamentul ferm al Statelor Unite pentru susţinerea poporului ucrainean, a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Militarii ucraineni "nu au permis escaladarea situaţiei" în momentul ocupării Crimeei de către forţe ruse, a apreciat şeful Pentagonului, lăudând reţinerea lor, potrivit purtătorului de cuvânt.

Întrebat dacă are informaţii despre numărul total al militarilor ruşi mobilizaţi în Crimeea, John Kirby a declarat că "estimările ajung până la 20.000 de bărbaţi". El nu a precizat dacă aceste estimări includ contingentul rus staţionat la baza din Sevastopol înainte de începutul crizei.

"Nu numărul lor este important, ci ceea ce fac. Ei încalcă flagrant numeroase obligaţii internaţionale ale Rusiei", a insistat el, evocând acţiuni de blocare a unor baze navale ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici