Şeful Pentagonului va efectua, joi şi vineri, o vizită în Polonia

Şeful Pentagonului Chuck Hagel urmează să efectueze, joi şi vineri, o vizită în Polonia, pentru a se întâlni cu liderii unui "aliat constant al Statelor Unite", înainte de a participa la Conferinţa de Securitate de la München, a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt.

93 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului va efectua, joi şi vineri, o vizită în Polonia

Chuck Hagel (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Secretarul american al Apărării se va deplasa pentru prima dată în Polonia, după numirea sa în funcţie, în februarie 2013.

La Varşovia, "el le va mulţumi interlocutorilor săi pentru susţinerea acordată în Afganistan şi alte ţări şi va oferi Poloniei sprijinul său pentru modernizarea domeniului Apărării", a declarat contraamiralul John Kirby.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat de către cine anume va fi primit ministru american.

În Polonia, Chuck Hagel se va deplasa vineri la baza aeriană Powdiz, unde se află staţionat un mic contingent american, urmând apoi să viziteze un sat din apropiere, unde străbunica lui s-a măritat înainte de a emigra în Statele Unite, a adăugat contraamiralul Kirby.

Polonia menţine în prezent în Afganistan un contingent de 1.100 de militari, forţă care va fi redusă la 500 de persoane până în mai.

Sâmbătă, şeful Pentagonului va participa la München, alături de secretarul american de Stat, John Kerry, la conferinţa anuală privind securitatea. Cei doi oficiali urmează să vorbească despre "importanţa cooperării transatlantice", potrivit lui Kirby.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici