Şeful Statului Major al armatei ruse: Efectivele militare ruse de la frontierele Ucrainei se vor retrage în 20 de zile

Efectivele militare ruse staţionate la frontierele Ucrainei vor reveni în unităţile permanente în următoarele 20 de zile, în conformitate cu ordinul preşedintelui Vladimir Putin, anunţă şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, citat de AFP.

628 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major al armatei ruse: Efectivele militare ruse de la frontierele Ucrainei se vor retrage în 20 de zile

Şeful Statului Major al armatei ruse: Efectivele militare ruse de la frontierele Ucrainei se vor retrage în 20 de zile (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Trupele vor fi transportate cu trenuri şi avioane. Va dura aproximativ 20 de zile", a spus generalul Gherasimov, conform agenţiei RIA Novosti.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat luni revenirea în bazele permanente a militarilor mobilizaţi, oficial pentru exerciţii, în apropiere de frontiera ucraineană. Conform serviciilor secrete occidentale, 40.000 de militari ruşi sunt staţionaţi la frontiera cu Ucraina. Săptămâna trecută, Putin afirma să trupele deja fuseseră retrase, dar NATO şi Statele Unite nu au confirmat informaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici