Senatorul republican Ted Cruz se lansează în cursa pentru Casa Albă

Senatorul republican Ted Cruz a anunţat pe Twitter că va participa la alegerile prezidenţiale, cu doar câteva ore înaintea unui eveniment plănuit pentru luni dimineaţa în care urma să îşi lanseze oficial candidatura, relatează Associated Press.

121 afișări
Imaginea articolului Senatorul republican Ted Cruz se lansează în cursa pentru Casa Albă

Senatorul republican Ted Cruz se lansează în cursa pentru Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto / AP)

Republicanul din Texas este primul care şi-a anunţat candidatura. Lansarea oficială va avea loc în cadrul unui eveniment găzduit de Liberty University, care se prezintă ca cel mai mare colegiu creştin.

Cruz este un favorit al mişcării Tea Party şi a ales Liberty University ca semn că va face campanie pentru conservatorii religioşi dar şi pentru alegătorii tineri. Într-o înregistrare video publicată pe Twitter, Cruz a declarat că va fi necesară o nouă generaţie de "conservatori curajoşi pentru a ajuta America să revină la măreţia sa" şi că el este pregătit să conducă lupta.

Cruz nu va rămâne prea mult timp singurul candidat proeminent. Fostul guvernator de Florida, Jeb Bush, guvernatorul de Wisconsin Scott Walker şi doi colegi din Senat ai acestuia, Rand Paul şi Marco Rubio, intenţionează să îşi lanseze în curând candidaturile.

În cazul în care va eşua să câştige nominalizarea republicană, Cruz îşi va păstra locul în Senat până în 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici