Separatiştii proruşi acuză Ucraina că a comis bombardamentul "barbar" de la Doneţk

Separatiştii proruşi din Doneţk au acuzat Ucraina că a comis bombardamentul "barbar" soldat cu 13 morţi joi dimineaţă, în fieful lor din estul Ucrainei.

466 afișări
Imaginea articolului Separatiştii proruşi acuză Ucraina că a comis bombardamentul "barbar" de la Doneţk

Separatiştii proruşi acuză Ucraina că a comis bombardamentul "barbar" de la Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest atac "aduce dovada crimelor barbare pe care le comite Guvernul de la Kiev", a declarat ministerul de externe al republicii autoproclamate Doneţk, într-un comunicat. Ministerul cere de asemenea o anchetă imediată din partea ONU şi a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Treisprezece persoane au fost ucise şi aproximativ zece au fost rănite, joi dimineaţă la Doneţk, în estul Ucrainei, în momentul în care un troleibuz a fost lovit de un obuz într-un cartier al oraşului care până în prezent a fost ferit de lupte.

Acesta este cel mai sângeros atac împotriva civililor de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, în septembrie.

Ministrul ucrainean al Apărării a acuzat separatiştii proruşi că s-ar afla la originea bombardamentului care a ucis 13 civili, joi dimineaţa, în propriul lor bastion din Doneţk, în estul rebel al ţării. La rândul său, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a acuzat Rusia că "poartă responsabilitatea" bombardamentului, pentru că îi susţine pe separatişti.

Pe de altă parte, Rusia a acuzat forţele ucrainene că au fost la originea tirului de obuz care a ucis 13 civili într-un troleibuz din Doneţk, afirmând că este vorba despre o "provocare grosolană pentru a submina procesul de pace privind criza ucraineană".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici