Serghei Lavrov a declarat că Rusia discută constant cu Statele Unite privind problema din Siria

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Statele Unite şi Rusia discută constant despre problema din regiunea Idlib din Siria, controlată momentan de rebeli, relatează Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov a declarat că Rusia discută constant cu Statele Unite privind problema din Siria

Serghei Lavrov a declarat că Rusia discută constant cu Statele Unite privind problema din Siria

De asemenea, Rusia este în contact şi cu autorităţile din Turcia şi Iran atât pentru rezolvarea problemei din Idlib, cât şi pentru cea din regiunea Afrin. Administraţia de la Moscova comunică şi cu Guvernul sirian şi cu opoziţia.

Implicarea Rusiei în conflictul din Siria este în continuă creştere. Autorităţile ruse au trimis mai multe fregate militare în Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor, fiind cea mai mare desfăşurare de forţe navale de la intrarea Rusiei în conflictul din Siria în anul 2015.

Reintroducerea forţelor navale susţine ipoteza conform căreia preşedintele sirian Bashar al-Assad, susţinut de Rusia, doreşte să atace regiunea Idlib din nordul Siriei, ultima enclavă importantă controlată de rebeli.

Rusia a acuzat Statele Unite că îşi consolidează poziţiile militare din Orientul Mijlociu în vederea unui posibil atac al forţelor guvernamentale din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici