Serghei Lavrov: "Haosul" va continua în Siria în lipsa unei soluţii negociate

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizează comunitatea internaţională că în Siria va continua "haosul" în lipsa unei soluţii negociate.

162 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: "Haosul" va continua în Siria în lipsa unei soluţii negociate

Serghei Lavrov: "Haosul" va continua în Siria în lipsa unei soluţii negociate

"Varianta alternativă la soluţia negociată este haosul generalizat. Cu cât va continua, cu atât va fi mai mare amploarea şi cu atât situaţia se va agrava", afirmă Lavrov.

Emisarul internaţional pentru Siria, Lakhdar Brahimi, este aşteptat sâmbătă la Moscova.

Rusia a comunicat că Brahimi doreşte consultări cu liderii de la Moscova, în contextul în care tocmai a efectuat o vizită la Damasc, unde s-a întâlnit cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

Revoltele reprimate violent şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad durează de 21 de luni în Siria, bilanţul victimelor fiind de peste 45.000 de morţi, conform organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Bilanţul victimelor nu poate fi verificat din alte surse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici