Serie neagră de înecuri în Franţa: 47 de persoane au murit înecate în ultima lună

Unsprezece persoane au murit înecate în mare, în râuri sau în lacuri în Franţa, începând de vineri, prelungind seria neagră a înecurilor, care relansează dezbaterea cu privire la interzicerea comportamentului imprudent.

141 afișări
Imaginea articolului Serie neagră de înecuri în Franţa: 47 de persoane au murit înecate în ultima lună

Serie neagră de înecuri în Franţa: 47 de persoane au murit înecate în ultima lună (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În weekend, bilanţul a crescut cu alţi doi morţi, o femeie în vârstă de 67 de ani, la Cannes, şi un bărbat în vârstă de 33 de ani, la Nisa (sud).

Cel puţin 47 de persoane au murit înecate începând de la 1 iulie, potrivit unui bilanţ al AFP.

Departamentul Hérault, în sud, renumit pentru staţiunile sale balneare, a înregistrat zece accidente mortale începând de la 9 iulie.

Prefectul acestui departament, Pierre Bousquet de Florian, a solicitat vineri de la 13 primării de comune de pe coasta litoralului să aplice înotătorilor imprudenţi o amendă cuprinsă între 11 şi 33 de euro.

"Oamenii au impresia că li se fură vacanţa, ei nu sunt conştienţi de riscuri", constată Eric-Daniel Delbourg, un oficial al salvamarilor din cadrul CRS din Hérault.

Aflat în vizită la Mimizan-Plage (sud-vest), ministrul de Interne Manuel Valls a apreciat cu prudenţă că va trebui "să studieze mai îndreaproape" posibilitatea de a sancţiona înotătorii inconştienţi, recunoscând că, "practic, nu este uşor".

În 2012, 497 de persoane au murit înecate în perioada 1 iunie-30 septembrie, potrivit Institutului de supraveghere sanitară.

Potrivit cifrelor Barometrului de Sănătate al Inpes 2010, un francez din cinci nu ştie să înoate (28% în rândul femeilor şi 14% în rândul bărbaţilor).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici