Serviciile ucrainene de securitate acuză un general rus că recrutează combatanţi pentru separatişti

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a acuzat, vineri, un general rus că recrutează în Rusia combatanţi care s-au alăturat insurgenţilor din estul ţării, în condiţiile în care controlul frontierei între Rusia şi Ucraina este un obiectiv prioritar pentru Kiev.

243 afișări
Imaginea articolului Serviciile ucrainene de securitate acuză un general rus că recrutează combatanţi pentru separatişti

Serviciile ucrainene de securitate acuză un general rus că recrutează combatanţi pentru separatişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am deschis o anchetă împotriva generalului GRU (serviciile militare ruse de informaţii - n.r.) Traskin, care organizează recrutarea teroriştilor la Rostov-pe-Don, oraş din sudul Rusiei, aflat în apropierea frontierei cu Ucraina, a declarat Valentin Nalivaişenko, directorul SBU.

"În acel oraş au loc recrutări, antrenamente, în urma cărora combatanţii pleacă în Ucraina" pentru a lupta alături de insurgenţi, a asigurat el.

De asemenea, SBU a anunţat deschiderea unei anchete împotriva "unuia dintre responsabilii serviciului de frontieră al Rusiei". "Îl acuzăm că finanţează şi susţine terorismul în Ucraina", a adăugat Valentin Nalivaişenko, fără să menţioneze nume în acest caz.

Autorităţile de la Kiev au afirmat în mai multe rânduri că insurgenţii din est sunt susţinuţi de mercenari recrutaţi în Rusia şi ofiţeri din serviciile militare ruse de informaţii, acuzaţii respinse de Moscova.

De la reluarea ofensivei armatei ucrainene împotriva insurgenţilor proruşi, controlul frontierei cu Rusia, aflată în mare parte sub controlul separatiştilor, a devenit o prioritate pentru autorităţile de la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici