Seul avertizează: Coreea de Nord ar putea să finalizeze programul său de înarmare nucleară în 2018

Coreea de Nord ar putea anunţa anul viitor finalizarea programului său de înarmare nucleară, a declarat Cho Myoung-gyon, ministrul pentru Reunificare de la Seul, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

572 afișări
Imaginea articolului Seul avertizează: Coreea de Nord ar putea să finalizeze programul său de înarmare nucleară în 2018

Oficialul sud-coreean a afirmat că regimul de la Phenian îşi dezvoltă capabilităţile nucleare mai rapid decât era aşteptat.

"Experţii cred că (regimul din) Coreea de Nord va avea nevoie de încă trei ani, însă îşi dezvoltă capabilităţile nucleare mai repede decât se aştepta şi nu putem exclude posibilitatea ca Phenianul să anunţe finalizarea programului nucelar în decurs de un an", a declarat Cho Myoung-gyon.

Pentagonul a transmis recent că va continua să urmărească "foarte atent" activităţile nucleare şi cu rachete balistice ale Coreei de Nord, pe fondul unor informaţii privind pregătirea unui nou test balistic ori nuclear de către regimul de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici