Seulul îndeamnă ONU să ameninţe Phenianul pentru a-l determina să renunţe la un nou test nuclear: "Va suporta consecinţe FOARTE GRAVE"

Ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, a îndemnat miercuri Consiliul de Securitate al ONU să ameninţe Coreea de Nord cu "consecinţe foarte grave", dacă aceasta va continua să efectueze teste nucleare.

1395 afișări
Imaginea articolului Seulul îndeamnă ONU să ameninţe Phenianul pentru a-l determina să renunţe la un nou test nuclear: "Va suporta consecinţe FOARTE GRAVE"

Seulul îndeamnă ONU să ameninţe Phenianul pentru a-l determina să renunţe la un nou test nuclear (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Trebuie să avertizăm Coreea de Nord că dacă va sfida în continuare comunitatea internaţională" efectuând un nou test nuclear, ea va avea de suportat "consecinţe foarte foarte grave", a afirmat ministrul sud-coreean.

La rândul său, reprezentantul nord-coreean la ONU, Ri Tong-Li a justificat testele nucleare nord-coreene, calificându-le drept "legitime".

De asemenea, el a denunţat un "şantaj nuclear" dn partea Statelor Unite.

Coreea de Sud a detectat recent o intensificare a activităţii la un complex nuclear din Coreea de Nord, semn că, potrivit Seulului, Phenianul ar putea pregăti un al patrulea test nuclear.

Coreea de Nord a efectuat deja trei teste nucleare: în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013, teste care sunt interzise de ONU şi care duc de fiecare dată la o înăsprire a sancţiunilor internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici