Sharia va continua să rămână principala sursă a legislaţiei egiptene

"Principiile sharia" (ale legii islamice) vor rămâne "principala sursă" a legislaţiei egiptene, au declarat miercuri forţele armate prezentând o "declaraţie constituţională".

44 afișări
Imaginea articolului Sharia va continua să rămână principala sursă a legislaţiei egiptene

Sharia va continua să rămână principala sursă a legislaţiei egiptene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această dispoziţie reia un articol din Constituţia în vigoare sub preşedintele Hosni Mubarak, suspendată de la demisia lui în 11 februarie şi transferul competenţelor prezidenţiale Consiliului suprem al forţelor armate (CSFA).

Această declaraţie constituţională reia elemente din Constituţia moştenită din epoca lui Mubarak şi amendamente adoptate prin referendumul din 19 martie.

Ea a fost prezentată presei de un membru al CSFA, generalul Mamdouh Shahin.

Textul afirmă, de asemenea, că Egiptul este un stat democratic, bazat de principiul cetăţeniei. Acesta confirmă că islamul este o religie de stat, dar reia dispoziţiile potrivit cărora partidele politice nu pot fi formate pe baze confesionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici