Sigmar Gabriel: UE îl va invita pe ministrul de Externe iranian să discute despre protestele antiguvernamentale

Uniunea Europeană îl va invita, cât mai curând, pe ministrul de Externe al Iranului să discute despre recentele proteste antiguvernamentale, a declarat, duminică, ministrul de Externe german Sigmar Gabriel, informează site-ul postului France24.

135 afișări
Imaginea articolului Sigmar Gabriel: UE îl va invita pe ministrul de Externe iranian să discute despre protestele antiguvernamentale

Sigmar Gabriel: UE îl va invita pe ministrul de Externe iranian să discute despre proteste

"Împreună cu şefa diplomaţiei Uniunii Europene (Federica Mogherini), am fost de acord să îl invităm pe ministrul de Externe iranian săptămâna viitoare, dacă e posibil", a declarat Sigmar Gabriel pentru presă, fără a oferi mai multe detalii.

Până acum, 21 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost arestate în urma protestelor antiguvernamentale, izbucnite pe 28 decembrie, din cauza economice şi politice.

"Am afirmat foarte repede că susţinem libertatea de a protesta şi că statul ar trebui să susţină, de asemenea, asta", a adăugat ministrul de Externe german.

Cu toate acestea, Sigmar Gabriel a afirmat că nu îl va urma pe preşedintele american Donald Trump, care a promis iranienilor că îi va ajuta să dea jos Guvernul.

Liderul SUA a folosit protestele ca dovadă a punctelor slabe ale acordului nuclear din 2015.

În acest context, Germania şi Franţa au îndemnat restul statelor să nu folosească protestele din Iran drept o armă.

Vineri, Francois Delattre, ambasadorul Franţei la ONU, a declarat, în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate, că recentele conflicte din Iran nu reprezintă o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici