Silvio Berlusconi, avertizat să nu iasă în public după ce a fost ameninţat cu moartea

Premierul italian Silvio Berlusconi a fost avertizat să evite ieşirile "spontane" în public ca urmare a unor presupuse ameninţări cu moartea, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul evocând un raport referitor la existenţa unor riscuri "izolate de acţiuni violente", scrie The Times în ediţia online.

38 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi, avertizat să nu iasă în public după ce a fost ameninţat cu moartea

Silvio Berlusconi, avertizat să nu iasă în public după ce a fost ameninţat cu moartea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avertizarea a fost făcută după ce un grup numit Brigăzile revoluţionare de combatanţi pentru comunism a trimis o scrisoare la redacţia cotidianului Il Riformista cerându-i lui Berlusconi să renunţe la politică şi "să se predea justiţiei". În cazul în care nu va acţiona în acest sens "sentinţa justiţiei comuniste va fi inevitabilă".

Potrivit Il Riformista, care a manifestat îndoieli cu privire la autenticitatea scrisorii, există "un adevărat avertisment în privinţa climatului actual". Scrisoarea era însoţită de o stea în cinci colţuri, simbolul Brigăzilor Roşii, o organizaţie teroristă de extremă stângă care a comis crime şi răpiri în anii '70.

În scrisoare se cerea de asemenea demisia preşedintelui Parlamentului, Gianfranco Fini, şi a liderului partidului xenofob Liga Nordului, Umberto Bossi. Potrivit The Times, cei trei au fost calificaţi ca fiind lideri ai "noilor Cămăşi negre (gruparea paramilitară fascistă n.red)".

Premierul italian a ignorat ameninţările şi şi-a continuat activităţile în mod normal. El a fost foarte binedispus în momentul în care s-a întâlnit cu voluntarii ce ajută la reconstruirea locuinţelor din oraşul L'Aquila, din regiunea Abruzzo, care au fost distruse din cauza unui cutremur puternic în aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici