Silvio Berlusconi dezminte că un fiu al lui Muammar Kadhafi ar fi fost ucis de NATO

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a dezminţit, miercuri seară, că unul dintre fiii liderului libian Muamamr Kadhafi, Seif al-Arab, a fost ucis într-un raid al NATO la 30 aprilie, aşa cum a afirmat Tripoli, potrivit declaraţiilor citate de agenţia Ansa.

332 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi dezminte că un fiu al lui Muammar Kadhafi ar fi fost ucis de NATO

Silvio Berlusconi dezminte că un fiu al lui Muammar Kadhafi ar fi fost ucis de NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Silvio Berlusconi a declarat că anunţul privind moartea lui Seif al-Arab, în vârstă de 29 de ani, făcut de un purtător de cuvânt al Guvernului libian, este "propagandă".

"Coaliţia nu este la curent (cu moartea acestuia), este propagandă, de fapt fiul cel mic al lui Kadhafi nu mai este în Libia, locuieşte în prezent în altă ţară, iar istoria celor trei nepoţi este, de asemenea, nefondată", afirmă Berlusconi.

Şeful Guvernului italian s-a exprimat în cursul unei emisiuni televizate care a fost difuzată în cursul nopţii şi din care Ansa a publicat mai multe fragmente.

"Sunt informaţii ale serviciilor noastre", a adăugat el, evocând serviciile militare secrete italiene.

Potrivit regimului de la Tripoli, Seif al-Arab şi trei nepoţi ai liderului libian, Seif (doi ani), Carthage (doi ani) şi Mastoura (patru luni), precum şi prieteni şi vecini, au fost ucişi în timpul unui raid al NATO asupra capitalei libiene la 30 aprilie.

În ceea ce priveşte operaţiunea NATO împotriva forţelor regimului libian, Silvio Berlusconi a salutat "rolul decisiv" al Statelor Unite.

Şeful Guvernului italian a acordat un interviu amplu cu două zile înainte de alegerile municipale parţiale, un scrutin în care este pus în dificultate şi riscă să îşi piardă fieful, Milano, capitala economică a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici