Silvio Berlusconi, vizat de un nou scandal sexual

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a fost vizat de noi acuzaţii într-un scandal sexual, marţi, cu o zi înainte de votul de încredere asupra unui membru al Guvernului pe care-l conduce, relatează cotidianul The Independent, în ediţia online de miercuri.

17 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi, vizat de un nou scandal sexual

Silvio Berlusconi, vizat de un nou scandal sexual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maria Teresa "Terry" De Nicolo, în vârstă de 38 de ani, fostă angajată a unei agenţii de escortă, a declarat că a împărţit patul cu magnatul media, în vârstă de 73 de ani, şi cu alte două "fete", în timpul uneia dintre petrecerile pentru adulţi organizate la reşedinţa acestuia, la Roma, în septembrie 2008.

Această declaraţie, dată procurorilor care investighează acuzaţii de corupţie, a fost făcută publică de cotidianul La Repubblica, în urma unor scurgeri de informaţii. "Eu, două fete din Roma şi Berlusconi am fost în pat", se arată în declaraţia lui De Nicolo. Conform acesteia, la petrecere au participat 15 "fete", iar în dimineaţa următoare, când a plecat, ea a primit din partea lui Berlusconi o bijuterie.

De Nicolo mai afirmă că a primit suma de 1.000 de euro pentru a participa la această petrecere, organizată la Palazzo Grazioli, din partea lui Gianpaolo Tarantini, un om de afaceri din oraşul Bari (sud), care este anchetat pentru presupuse fapte de corupţie.

Patrizia D'Addario, o prostituată în vârstă de 43 de ani, aflată în centrul unui scandal sexual, apărut anul trecut, care-l vizează pe Berlusconi, a formulat acuzaţii similare. Ea a înregistrat în secret o discuţie avută cu premierul, în pat, pe care a oferit-o presei. Într-o carte autobiografică, ea a furnizat detalii despe noaptea petrecută cu Berlusconi. Tarantini neagă orice infracţiune.

Noul scandal sexual care-l vizează pe Silvio Berlusconi a apărut în contextul în care Guvernul acestuia va fi supus la un "vot vital" în Parlament, şi înaintea unei vizite a premierului britanic, David Cameron, la Roma. Premierul italian i-a avertizat pe senatori, luni seara, că în cazul în care dizidenţii din cadrul coaliţiei guvernamentale susţin, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva subsecretarului pentru Justiţie, va organiza alegeri legislative anticipate în această toamnă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici