Silviu Ionescu consumase alcool în noaptea accidentului din Singapore

Fostul diplomat român Silviu Ionescu consumase alcool în noaptea când a avut loc accidentul de circulaţie din decembrie, în care a fost implicat un autoturism al ambasadei României în Singapore, a declarat primul martor al anchetei demarate în acest caz, citat de The Straits Times, în ediţia online.

68 afișări
Imaginea articolului Silviu Ionescu consumase alcool în noaptea accidentului din Singapore

Silviu Ionescu consumase alcool în noaptea accidentului din Singapore (Imagine: www.mycarforum.com)

Potrivit lui Jeong Ae Ree, în vârstă de 40 de ani, fostul însărcinat cu afaceri al ambasadei române în Singapore, în vârstă de 49 de ani a invitat-o pe cântăreaţa coreeană de operă în oraş, la zece zile după ce a cunoscut-o la un concert.

Pe data de 14 decembrie, Ionescu şi Jeong au mers în mai multe locuri, printre care şi Shangri-La Hotel, unde el a consumat vin alb.

Jeong a declarat miercuri că Ionescu a venit să o ia de la locuinţa ei din Hillcrest Arcadia într-un Audi negru, care era condus de şoferul său. După câteva pahare de vin alb, Ionescu a invitat-o la o petrecere. Jeong a precizat că, la un moment dat, şoferul a înlăturat steagul ţării de pe maşină, înainte ca Ionescu să urce la volanul maşinii.

Potrivit lui Jeong, ei au mers apoi la Clarke Quay, unde au asistat la un spectacol de dans în faţa unui restaurant turcesc, iar Ionescu a consumat două pahare de tequila. În jurul miezului nopţii, ei s-au îndreptat spre Legend Palace KTV şi s-au alăturat unui grup de persoane. Jeong a afirmat că Ionescu a consumat şi aici câteva pahare dintr-o băutură care părea să fie o combinaţie de băuturi răcoritoare şi alcool. Pentru că nu se simţea bine, ea i-a spus de mai multe ori că vrea să se întoarcă acasă. El a dus-o până la urmă acasă în jurul orei locale 02.00 (14 decembrie, 20.00, ora României).

Jeong afirmă că în jurul orei locale 08.00 (02.00, ora României), s-a trezit şi a constatat că Ionescu o sunase de două ori la ora locală 03.50 (14 decembrie, 21.50, ora României). Ea i-a trimis un mesaj pe telefonul mobil. Ionescu i-a spus că vrea să se întâlnească a două zi cu ea, în jurul orei locale 13.00 (07.00, ora României). Ei s-au întâlnit la locuinţa lui unde, din motive necunoscute, el a încercat să îi explice că a băut doar băuturi răcoritoare noaptea anterioară şi nimic altceva.

"El mi-a arătat chiar şi nişte medicamente ca să îmi arate că este diabetic. Nu cunosc motivul explicaţiilor sale", a adăugat ea.

Înregistrări de pe camerele de supraveghere de la Shangri-La Hotel şi Legend Palace au fost prezentate în sala de judecată. Ancheta continuă în acest caz.

Un martor susţine că nu există dovezi că maşina ambasadei Române din Singapore a fost spartă

Directorul companiei de distribuţie a maşinilor Audi în Singapore a declarat miercuri, în cadrul anchetei judiciare privind accidentul din 15 decembrie, că nu există dovezi potrivit cărora maşina ambasadei României ar fi fost spartă, relatează The Straits Times, în ediţia electronică.

Boo Seng Yak a declarat că maşina are două chei de contact şi una de rezervă. "Maşina poate fi pornită numai cu una dintre cele două chei sau cu cea de rezervă, ea fiind echipată cu un sistem de imobilizare, a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici