Simulare: valuri de 13 metri înălţime ar putea lovi oraşul Seattle

O simulare arată că valuri tsunami de până la 13 metri înălţime ar putea lovi oraşul Seattle în câteva minute în cazul producerii unui cutremur major pe falia Seattle, potrivit CNN.

1776 afișări
Imaginea articolului Simulare: valuri de 13 metri înălţime ar putea lovi oraşul Seattle

Simulare: valuri de 13 metri înălţime ar putea lovi oraşul Seattle

O simulare publicată de Departamentul de Resurse Naturale al statului Washington arată impactul unui cutremur cu magnitudinea 7,5 pe falia Seattle.

„Valurile tsunami ar putea avea o înălţime de 42 de picioare la Marea Roată din Seattle şi vor ajunge în interiorul ţării până la Lumen Field şi T-Mobile Park", au anunţat autorităţile din statul Washington prin intermediul unui tweet.

Studiul a fost pregătit de geologii din cadrul diviziei Washington Geological Survey, potrivit unui comunicat de presă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, dacă un cutremur cu magnitudinea 7,5 ar avea loc pe falia Seattle, valuri tsunami de peste 13 metri înălţime ar putea ajunge în zona Seattle în mai puţin de 3 minute.

„Inundaţiile tsunami şi curenţii puternici pot continua mai mult de trei ore de la începutul cutremurului", potrivit comunicatului de presă.

Studiul arată că, în urma unui astfel de cutremur puternic, ar avea loc inundaţii şi modificări ale ţărmurilor în toată zona Seattle.

Ultimul cutremur cunoscut pe falia Seattle a avut loc în urmă cu aproximativ 1.100 de ani, se arată în comunicat.

Studiul a fost „realizat pentru a ajuta managerii şi planificatorii de urgenţă locali şi de stat să dezvolte şi să perfecţioneze planurile de răspuns şi de pregătire pentru un tsunami în mijlocul celui mai mare centru de populaţie şi centru economic din Washington", se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici