Video Sindicatul poliţiştilor moldoveni prezintă noi imagini din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009

Sindicatul poliţiştilor moldoveni a prezentat, marţi, noi imagini privind evenimentele care au precedat reţinerea tinerilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale de către forţele de ordine, în care se vede clar cum aceştia comiteau acte de vandalism.

40 afișări

Potrivit membrilor sindicatului Demnitatea, aceste incidente au fost filmate cu aproximativ 30 de minute înainte de intervenţia poliţiei, iar imaginile au fost surprinse de un amator, relatează PRO TV Chişinău.

Alegerile din 5 aprilie 2009 au fost urmate de violenţe în capitala Republicii Moldova, în urma cărora poliţia a reţinut câteva sute de tineri.

Sindicatul poliţiştilor din R. Moldova le-a cerut autorităţilor să-i amnistieze pe angajaţii Ministerului de Interne care au fost implicaţi în protestele din aprilie 2009, aşa cum a procedat în cazul tinerilor civili, poliţiştii afirmând că sunt persecutaţi de anchetatori.

Potrivit informaţiilor sindicatului, 275 de angajaţi ai poliţiei au avut de suferit, la 7 aprilie, în urma altercaţiilor cu protestatarii. De asemenea, peste 100 de tineri au depus plângeri la Procuratură pe motiv că au fost maltrataţi în secţiile de poliţie după evenimentele din aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici