Singurul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie din 1988, în care au murit 270 de oameni, se află într-o stare "foarte critică"

Libianul Abdelbaset al-Megrahi, singura persoană condamnată pentru comiterea atentatului de la Lockerbie (Scoţia) în 1988, spitalizat de sâmbătă la Tripoli, este "inconştient" şi se află într-o stare "foarte critică", a anunţat duminică un membru al familiei sale.

187 afișări
Imaginea articolului Singurul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie din 1988, în care au murit 270 de oameni, se află într-o stare "foarte critică"

Abdelbaset al-Megrahi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Starea sa este foarte critică de trei zile", a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, acest membru al familiei, contactat telefonic.

"Acum trei zile a pierdut atât de mult sânge, încât viaţa sa s-a aflat în pericol" şi a fost necesar să fie spitalizat pentru efectuarea unei transfuzii sanguine în regim de urgenţă, a adăugat aceeaşi sursă.

La Clinica Al-Afia, unde este spitalizat al-Megrahi, membrii familiei sale au refuzat să facă declaraţii de presă, potrivit unui jurnalist AFP de la faţa locului. "Suntem foarte obosiţi", s-a limitat să spună fratele acestuia.

Personalul medical a refuzat, de asemenea, să vorbească. "Este contrar politicii spitalului, eticii medicale şi dorinţei familiei sale", a declarat Fawzi Addala, directorul Clinicii.

Abdelbaset al-Megrahi a fost condamnat în 2001 la închisoare pe viaţă pentru implicarea sa în explozia de la bordul unui avion aparţinând companiei Pan Am deasupra satului Lockerbie, atentat în care au fost ucise 270 de persoane.

El a fost eliberat de către justiţia scoţiană din motive umanitare în 2009, după ce a fost diagnosticat de medici cu un cancer în fază terminală.

Eliberarea sa produs un val de indignare, în special în rândul familiilor victimelor, cu atât mai mult cu cât acesta nu mai părea "pe moarte" la sosirea sa triumfală la Tripoli şi că a supravieţuit de atunci, în pofida faptului că se afla, încă de anul trecut, într-o stare semicomatoasă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici