Site-ul Wikipedia ar putea fi din nou disponibil în Turcia, după ce Guvernul a blocat accesul în 2017. Decizia Curţii Constituţionale

Curtea Constituţională a Turciei a decis că interzicerea platformei Wikipedia în ţară este un act neconstituţional, informează BBC.

403 afișări
Imaginea articolului Site-ul Wikipedia ar putea fi din nou disponibil în Turcia, după ce Guvernul a blocat accesul în 2017. Decizia Curţii Constituţionale

Wikipedia va fi din nou disponibilă în Turcia, după ce Guvernul a blocat site-ul în 2017

Curtea Constituţională a hotărât că interzicerea site-ului Wikipedia încalcă libertatea de exprimare a cetăţenilor şi a ordonat ridicarea interdicţiei, relatează BBC.

Guvernul turc a interzis platforma în 2017, în urma unor postări care sugerau afilierea Turciei cu simptizanţi ai Jihadului din Siria. 

Fondatorul Wikipedia, JImmy Wells a transmis pe Twitter un mesaj în care celebra posibila ridicare a interdicţiei.

Sub conducerea preşedintelui Erdogan, Turcia este un pion de bază în conflictul din zona Siriei.

Statul turc adăposteşte 3,7 milioane de refugiaţi şi a construit "zone de siguranţă" controversate, la graniţa de nord-est. 

"Ziua de azi este o victorie pentru cei care au crezut în puterea cunoaşterii şi a dialogului. Suntem încurajaţi de acest rezultat şi vom continua să lucrăm constant pentru o lume în care toţi oamenii au acces liber la cunoaştere”, a transmis printr-un comunicat de presă Fundaţia Wikimedia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici