SkyCycle, proiectul grandios pentru bicicliştii din Londra. Cum ar putea londonezii să renunţe la transportul cu maşina - VIDEO

Arhitectul noului stadion Wembley, Sir Norman Foster, va dezvolta un proiect grandios pentru bicicliştii din Londra, denumit "SkyCycle".

406 afișări
Imaginea articolului SkyCycle, proiectul grandios pentru bicicliştii din Londra. Cum ar putea londonezii să renunţe la transportul cu maşina - VIDEO

SkyCycle, proiectul grandios pentru bicicliştii din Londra. Cum plănuieşte arhitectul stadionului Wembley să îi convingă pe londonezi să renunţe la transportul cu maşina (Imagine: Hepta)

SkyCycle va fi o reţea de drumuri creată deasupra căilor ferate suburbane londoneze, ce va măsura 135 de mile (circa 217 km).

Prima fază a proiectului presupune crearea unei legături între estul Londrei şi staţia Liverpool Street, un drum de 4 mile (circa 6.5 kilometri). Costul acestei construcţii va fi de 220 milioane lire sterline (263 milioane euro).

Proiectul va reprezenta o alternativă la transportul cu maşina sau cu mijloacele de transport în comun.

În prezent, în Londra sunt 500.000 de călătorii cu bicicleta zilnic, numărul acesta urmând să se tripleze până în anul 2020, potrivit exteriorarchitecture.com.

Dezvoltatorii SkyCycle susţin că aproape 6 milioane de persoane trăiesc în zonele cuprinse în proiect, cele 10 rute fiind capabile să permită circulaţia a 12.000 de biciclişti pe oră.

"Ciclismul este una dintre marile mele pasiuni, în special cu un grup de prieteni. Cred că oraşele în care te poţi plimba sau poţi merge cu bicicleta, mai degrabă decât să conduci, sunt cele mai potrivite pentru a trăi", a declarat Sir Norman Foster. "Pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii celor care locuiesc în Londra şi pentru a încuraja crearea unei noi generaţii de biciclişti, trebuie să asigurăm securitatea celor care circulă cu bicicleta. Am identificat spaţiul necesar în acest oraş aglomerat, deasupra căilor ferate suburbane, ceea ce va crea o reţea de drumuri sigure, fără maşini, ideale pentru locuitori", a mai precizat Foster.

În ultimul deceniu, numărul celor care merg cu bicicleta în Londra a crescut cu 70%, pe drumurile importante înregistrându-se o creştere de 173%.

Cu toate acestea, numărul călătoriilor cu bicicleta nu reprezintă mai mult de 2% din drumurile făcute în Londra.

Siguranţa celor care merg cu bicicleta reprezintă o problemă importantă în Londra: între 2006 şi 2011 numărul bicicliştilor răniţi în accidente a crescut cu 50%. 

Se estimează că populaţia Londrei va creşte cu 12% în următorul deceniu, egalând şi chiar depăşind nivelul maxim de 8.6 milioane, înregistrat în anul 1939.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici