Şoferii, îndemnaţi să se pregătească pentru ninsori puternice în vestul şi sudul Ungariei

Direcţia Naţională ungară pentru Protecţie în caz de catastrofe (OKF) i-a avertizat pe şoferi să se pregătească pentru ninsori puternice, preconizate în vestul ţării începând de sâmbătă şi în sud începând de duminică, relatează AFP.

102 afișări
Imaginea articolului Şoferii, îndemnaţi să se pregătească pentru ninsori puternice în vestul şi sudul Ungariei

Şoferii, îndemnaţi să se pregătească pentru ninsori puternice în vestul şi sudul Ungariei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

OKF i-a îndemnat pe şoferi să călătorească doar cu rezervoarele pline, echipaţi de condus pe timp de iarnă şi să ia cu ei pături şi băuturi.

Cauciucuri de iarnă, lanţuri pentru circulat pe zăpadă şi lichid antigel sunt indispensabile, a apreciat Daniel Mukics, un adjunct al purtătorului de cuvânt OKF.

Ninsorile pot fi însoţite, în unele zone, de rafale de vânt de până la 70 de kilometri pe oră, se arată într-un comunicat.

Şoferii pot urmări previziunile meteorologice pe site-ul Serviciului Naţional ungar de Meteorologie (met.hu), iar condiţiile de circulaţie pe drumuri pe portalul Hungarian Roads (utinform.hu).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici