Şoferul care a lovit trei pietoni la Bruxelles ar putea fi internat într-un spital de psihiatrie

Parchetul a cerut luni seara internarea într-un spital de psihiatrie a şoferului care a lovit duminică cu maşina trei pietoni într-un cartier turistic din centrul Bruxelles-ului, a anunţat un purtător de cuvânt.

65 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a lovit trei pietoni la Bruxelles ar putea fi internat într-un spital de psihiatrie

Şoferul care a lovit trei pietoni la Bruxelles ar putea fi internat într-un spital de psihiatrie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, în vâstă de 58 de ani, a intrat în trecători în apropiere de Place de la Monnaie, unde a fost instalat un patinoar în aer liber cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă aceştia s-au ales cu răni uşoare.

El este suspectat de Parchetul de la Bruxelles de "tentativă de omor". "În opinia noastră, este vorba de un act voluntar", a explicat purtătorul de cuvânt, Jennifer Vanderputten, excluzând orice pistă teroristă în acest caz.

Judecătorul de instrucţie a refuzat totuşi să-l încarcereze pe suspect, "apreciind că acesta are nevoie de o susţinere psihiatrică", a adăugat ea.

Şoferul a fugit după ce a intrat în trecători, însă a fost prins şi arestat.

Incidentul are loc la o săptămână după ce un şofer a intrat cu maşina în trecători, rănind 13 persoane, la Dijon, în estul Franţei, pe 21 decembrie. O zi mai târziu, un şofer a lovit zece pietoni, într-o piaţă de Crăciun din Nantes, în vestul Franţei, dintre care unul a murit din cauza rănilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici