Soldaţii suedezi din forţa ONU în Mali afirmă că primesc porţii de mâncare prea mici

Soldaţii suedezi din cadrul forţei ONU din Mali afirmă că primesc porţii de mâncare prea mici, fiind nevoiţi adesea să meargă la culcare fără să se sature, relatează publicaţia Dagens Nyheter, citată de site-ul TheLocal.se.

166 afișări
Imaginea articolului Soldaţii suedezi din forţa ONU în Mali afirmă că primesc porţii de mâncare prea mici

Soldaţii suedezi din forţa ONU în Mali afirmă că primesc porţii de mâncare prea mici (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Trupele din Mali primesc din partea ONU porţii de mâncare care conţin 1.800 de calorii pe zi. Dar unii militari au declarat pentru cotidianul suedez Dagens Nyheter că aceste alimente nu sunt suficiente.

"Este o nebunie că în 2015 nu primim suficientă mâncare. Acest lucru ne afectează starea. Oamenii sunt irascibili şi nervoşi dacă nu pot mânca până se satură", a declarat un soldat.

"Poate că 1.800 de calorii sunt suficiente pentru soldaţii ONU din Burkina Faso şi Bangladesh, care sunt adesea mai mici de constituţie, dar nu şi pentru noi", a precizat un soldat suedez.

Comandantul trupelor suedeze din cadrul forţei ONU în Mali, locotenent-colonelul Carl-Magnus Svensson, a confirmat că au existat probleme privind porţiile de mâncare, dar a apreciat că, dacă soldaţii se aşteaptă să mănânce la fel ca acasă în Suedia, este o "problemă de lux". El a adăugat că forţele suedeze nu pot cere mai multă mâncare decât alte unităţi din Timbuktu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici