SONDAJ: Aproximativ 75% din populaţia Franţei aprobă intervenţia militară în Mali

Aproximativ trei sferturi dintre cetăţenii francezi (75 la sută) susţin intervenţia militară franceză în Mali, potrivit unui sondaj al Institutului BVA, realizat pentru cotidianul francez Le Parisien/Aujourd'hui.

297 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Aproximativ 75% din populaţia Franţei aprobă intervenţia militară în Mali

SONDAJ: Aproximativ 75% din populaţia Franţei aprobă intervenţia militară în Mali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru comparaţie, în martie 2011, în debutul intervenţiei militare în Libia, aceasta era aprobată de mai puţini francezi (66 la sută), iar în octombrie 2001, 55 la sută dintre aceştia susţineau primele operaţiuni militare în Afganistan, potrivit sondajelor.

Mai mult decât atât, cei mai numeroşi susţinători sunt din rândul adepţilor politicii de stânga (82 la sută). Totuşi, mulţi suporteri ai politicii de dreapta (69 la sută), de asemenea aprobă intervenţia militară în Mali, conform sondajului BVA.

Studiul a fost realizat în baza metodei cotelor, pe un eşantion de 1.252 de cetăţeni francezi, cu vârsta de peste 18 ani, recrutaţi telefonic şi interogaţi prin internet pe 14 şi 15 ianuarie.

Potrivit unui sondaj publicat luni de către Institutul Francez de Opinie Publică (IFOP), 63 la sută dintre francezi susţineau intervenţia militară a Franţei în Mali, iar 37 la sută erau împotrivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici