Soţia liderului nord-coreean a reapărut în public după 50 de zile de absenţă. Zvonurile privind absenţa sa: o sarcină sau un comportament inadecvat

Soţia liderului nord-coreean Kim Jong-Un a reapărut în public după 50 de zile de absenţă care, potrivit unor zvonuri, ar fi avut drept cauză fie o sarcină, fie un comportament inadecvat, relatează AFP, citând mass-media regimului comunist.

2016 afișări
Imaginea articolului Soţia liderului nord-coreean a reapărut în public după 50 de zile de absenţă. Zvonurile privind absenţa sa: o sarcină sau un comportament inadecvat

Soţia liderului nord-coreean a reapărut în public după 50 de zile de absenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ri Sol-Ju a apărut alături de soţul său în timpul unui concert şi unui meci de fotbal la Phenian, luni, a relatat agenţia oficială de presă KCNA, care a difuzat o fotografie cu cuplul pentru a ilustra evenimentul.

"Mareşalul Kim Jong-Un, liderul suprem al partidului şi al poporului, a luat loc în tribune, acompaniat de soţia sa, Ri Sol-Ju. Un ropot de aplauze s-a auzit", a precizat KCNA, canal obişnuit al propagandei nord-coreene.

Kim Jong-Un a venit la conducerea Coreei de Nord după decesul tatălui său, în luna decembrie. Căsătoria lui a ieşit la iveală abia în luna iulie, după publicarea unor fotografii cu tânara şi eleganta femeie.

O declaraţie laconică a televiziunii oficiale a confirmat identitatea acesteia şi mariajul cuplului. Dar, din septembrie, ea a dispărut în totalitate de pe scena publică.

Absenţa sa a alimentat zvonuri referitoare la o sarcină sau la o distanţare deoarece şi-ar fi permis luxul de a nu purta o mică insignă cu imaginea unuia dintre predecesorii soţului său - tatăl acestuia sau bunicul lui, Kim Il-Sung - pe care toţi adulţii nord-coreeni trebuie să o afişeze.

Potrivit unor informaţii ale serviciilor secrete citate de presa sud-coreeană, Kim Jong-Un şi Ri Sol-Ju s-au căsătorit în 2009 şi au un copil.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici