Soţia lui Muammar Kadhafi critică NATO pentru moartea fiului său

Sofia Kadhafi, soţia liderului libian Muammar Kadhafi, a criticat vineri atacurile aeriene care l-au ucis pe fiul său Seif al-Arab şi a acuzat forţele NATO de "crime de război".

454 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Muammar Kadhafi critică NATO pentru moartea fiului său

Soţia lui Muammar Kadhafi critică NATO pentru moartea fiului său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu nu eram acolo. Dar mi-ar fi plăcut să fiu, pentru că aş fi putut să mor cu el", a declarat ea pentru CNN.

"Fiul meu nu a lipsit niciodată de la rugăciunea de seară. Eram vizaţi de rachete în fiecare seară şi bombardamentele începeau în momentul rugăciunii de seară", a adăugat femeia, care apare foarte rar în presă.

Coaliţia condusă de NATO "caută scuze pentru a-l viza pe Muammar", a acuzat ea, sugerând că Alianţa Nord-Atlantică încalcă mandatul ONU care nu autorizează intervenţia decât pentru protejarea civililor. "Dar ce a făcut el pentru a merita asta?", a întrebat ea.

Întrebată dacă apreciază că a fost vizată personal de bombardamente, ea a răspuns: "Copiii mei sunt civili şi ei au fost vizaţi. Ce treabă au ei cu toate astea?".

NATO "comite crime de război", a acuzat femeia. "Mi-au ucis fiul, ucid poporul libian. Ne batjocoresc reputaţia".

"Ce pot aştepta de la viaţă acum? Tot ce îmi doresc este ca adevărul să iasă la iveală. Cu voinţa lui Allah, vom fi victorioşi. Vom trăi sau vom muri alături de poporul libian şi, când va veni momentul să dăm socoteală, Istoria ne va judeca", a mai declarat Sofia Kadhafi.

Potrivit autorităţilor de la Tripoli, Seif Al-Arab şi trei nepoţi ai liderului libian, Seif (2 ani), Carthage (2 ani) şi Mastoura (4 luni), precum şi prieteni şi vecini, au fost ucişi într-un raid al NATO asupra capitalei libiene la 30 aprilie.

Şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a declarat însă miercuri că acesta nu este mort şi este vorba doar de "propaganda" regimului libian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici