Soţia lui Ratko Mladici, interogată pentru posesie ilegală de arme

Bosiljka Mladici, soţia fostului lider militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, a fost convocată de justiţia sârbă pentru a fi interogată pentru deţinere ilegală de arme, a anunţat miercuri cotidianul Vecernje Novosti.

23 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Ratko Mladici, interogată pentru posesie ilegală de arme

Soţia lui Ratko Mladici, interogată pentru posesie ilegală de arme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soţia lui Mladici a fost convocată marţi în faţa tribunalului din Belgrad, a adăugat sursa citată, dar nu s-a stabilit dacă aceasta va fi inculpată oficial.

Mai multe arme, între care o puşcă de vânătoare, patru pistoale şi muniţie au fost descoperite de poliţie în timpul unei percheziţii în decembrie 2008, la domiciliul familiei Mladici din Belgrad, a precizat cotidianul.

Această convocare are loc la câteva zile după ce familia Mladici a anunţat că intenţionează să demareze procedurile pentru ca Ratko Mladici să fie declarat oficial mort.

Avocatul familiei Mladici, Milos Saljici, a explicat această decizie nu numai prin faptul că clienta sa va putea în acest fel să încaseze pensia soţului său, ci şi ca protest faţă de "hărţuirea" la care este supusă aceasta de autorităţile sârbe.

Ratko Mladici, în vârstă de 68 de ani, este inculpat de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici