Soţia şi fiica britanicului decapitat susţin participarea Londrei la raidurile împotriva SI

Soţia şi fiica angajatului umanitar David Haines, care a fost răpit şi decapitat la începutul lunii de gruparea Stat Islamic, şi-au declarat susţinerea pentru participarea Marii Britanii la raidurile împotriva poziţiilor deţinute de organizaţia teroristă în Irak.

182 afișări
Imaginea articolului Soţia şi fiica britanicului decapitat susţin participarea Londrei la raidurile împotriva SI

Soţia şi fiica britanicului decapitat susţin participarea Londrei la raidurile împotriva SI (Captură video)

"Susţin participarea aviaţiei militare britanice la raidurile aeriene, dar ofensiva trebuie să fie limitată la ţinte precise", a declarat pentru Sky News Dragana Haines, văduva ostaticului decapitat de gruparea Stat Islamic, relatează The Guardian.

La rândul său, fiica lui Haines, Bethany, a declarat pentru postul ITV News, că este necesară eliminarea grupării Stat Islamic. "Nu pot ucide oameni şi să nu fie pedepsiţi, indiferent de naţionalitate, fie că sunt occidentali sau nu. Au ucis sute de sirieni şi trebuie să fie opriţi", a afirmat tânăra.

De asemenea, ea şi-a declarat susţinerea atât pentru raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic, cât şi pentru trimiterea de trupe în regiune împotriva militanţilor islamişti "dacă acest lucru este necesar".

Gruparea Stat Islamic a anunţat decapitarea britanicului David Haines într-o înregistrare video dată publicităţii la 13 septembrie. Angajat în acţiunile umanitare din 1999, David Haines, în vârstă de 44 de ani, a fost răpit în Siria în martie 2013. El efectua prima sa misiune pentru ONG-ul francez ACTED în calitate de responsabil cu logistica la tabăra de refugiaţi Atmeh, o localitate siriană din apropiere de graniţa cu Turcia.

Gruparea teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat şi decapitarea jurnaliştilor americani James Foley şi Steven Sotloff.

Parlamentul britanic urmează să se pronunţe doar în legătură cu posibilitatea participării Londrei la raidurile aeriene în Irak, însă unii dintre deputaţii Partidului Conservator susţin că Marea Britanie ar trebui să ia parte şi la ofensiva declanşată de Statele Unite împreună cu statele arabe împotriva poziţiilor deţinute de gruparea Stat Islamic în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici