CONFLICTUL DIN GAZA: Israelul îl consideră o "ţintă legitimă" pe liderul aripii militare a Hamas. Soţia şi fiica acestuia, ucise într-un raid aerian

Şeful aripii militare a Hamas, Mohammed Deif, ale cărui soţie şi fiică au fost ucise marţi în timpul unui raid aerian israelian în Gaza, este o "ţintă legitimă", a afirmat miercuri un ministru israelian.

2692 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL DIN GAZA: Israelul îl consideră o "ţintă legitimă" pe liderul aripii militare a Hamas. Soţia şi fiica acestuia, ucise într-un raid aerian

Soţia şi fiica unui lider militar al Hamas, ucise într-un raid aerian israelian la Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un mesaj postat pe Facebook, Moussa Abu Marzouk, numărul doi în Biroul Politic al Hamas, nu oferă niciun detaliu despre soarta lui Mohammed Deif.

El a scris, în schimb, că Israelul "caută un pretext pentru a lua la ţintă un oficial de rang înalt al Hamas".

Serviciile de salvare palestiniene au revenit asupra unui bilanţ precedent, care menţiona trei morţi în urma efectuării unui atac asupra unei case din cartierul Sheikh Radwan, în oraşul Gaza, şi au anunţat că victimele sunt o femeie şi o fetiţă în vârstă de doi ani.

În plus, 45 de persoane au fost rănite în atac, au precizat serviciile de salvare.

Este vorba de primele victime ale raidurilor israeliene înregistrate de la 10 august şi intrarea în vigoare a unei încetări a focului, întrerupte marţi.

"Mohammed Deif merită moartea ca (fostul lider al reţelei Al-Qaida Osama) ben Laden, este o ţintă legitimă şi atunci când apare ocazia, aceasta trebuie exploatată pentru a-l lichida", a declarat ministrul de Interne Gideon Saar pentru postul de radio militar.

Mohammed Deif a devenit şeful aripii armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, după moartea predecesorului său, Salah Chéhadé, survenită în 2002 în urma unui raid.

Israelul a încercat de cinci ori să-l asasineze pe Mohammed Deif, fără să reuşească.

De peste 20 de ani, Mohammed Deif, născut în 1965 în tabăra de refugiaţi de la Khan Younes (sud), este implicat în loviturile cele mai dure aplicate Israelului, şi anume în răpiri de militari, atentate sinucigaşe, tiruri de rachete sau în săparea unor tuneluri folosite pentru atacuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici