Spania îşi redeschide graniţele pentru turişti. Cu o condiţie însă

  • Spania vrea să primească din nou turişti străini, începând cu luna iunie.
  • Cine vrea să îşi petreacă vacanţa în Spania ar trebui să aibă certificat COVID.
  • Implementarea schemei pilot a certificatului digital este programată pentru luna mai.
4003 afișări
Imaginea articolului Spania îşi redeschide graniţele pentru turişti. Cu o condiţie însă

Spania testează paşaportul de vaccinare

Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului, a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, faptul că programul - care presupune ca turiştii să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de COVID-19 - va fi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”, citează The Guardian.
 
Politicianul arată că pilotarea schemei certificatului digital va începe în luna mai, urmând că ţară să fie pregătită să primească vizitatori luna următoare. 
 
Certificatele, continuă el, oferă un grad de siguranţă, permiţând turiştilor să călătorească dacă au fost vaccinaţi anti COVID-19, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de Covid-19.
 
Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a folosit momentan aproximativ 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze. 
 
Ţara are, până în prezent, circa 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate. 
 
Deocamdată, au fost folosite aproximativ 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici