Spania va solicita despăgubiri după acuzaţiile privind sursa infecţiei cu E.coli

Spania intenţionează să solicite despăgubiri pentru prejudiciile cauzate agricultorilor de informaţiile privind responsabilitatea castraveţilor spanioli în intoxicaţia alimentară soldată cu numeroşi morţi în Europa, afirmă ministrul spaniol de Externe, Trinidad Jimenez.

1495 afișări
Imaginea articolului Spania va solicita despăgubiri după acuzaţiile privind sursa infecţiei cu E.coli

Spania va solicita despăgubiri după acuzaţiile privind sursa infecţiei cu E.coli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spania va evalua cuantumul daunelor provocate, iar apoi va solicita compensaţii Comisiei Europene", a spus şeful diplomaţiei spaniole.

"Deocamdată, ceea ce este important din punct de vedere al sănătăţii alimentare este să stabilim originea infecţiei. Am spus întotdeauna că trebuie să aşteptăm analize pertinente pentru a stabili dacă infectarea s-a produs la origine sau pe durata transportului", a spus ea.

O specie rară a bacteriei E.coli este la originea epidemiei mortale din Germania, dar nu a fost găsită în castraveţii importaţi din Spania, iar sursa nu a fost identificată.

Comisia Europeană a anunţat marţi seara nouă decese în Germania şi unul în Suedia, în timp ce autorităţile germane au semnalat 15 decese şi 373 de cazuri de îmbolnăviri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici