Spioana rusă Anna Chapman iese din umbră, apărând în fotografii provocatoare

Tânăra rusoaică Anna Chapman, cea mai remarcată dintre spionii ruşi arestaţi la sfârşitul lunii iunie în Statele Unite, a ieşit din umbră, apărând în fotografii provocatoare, care au stârnit o polemică, relatează presa de vineri.

454 afișări
Imaginea articolului Spioana rusă Anna Chapman iese din umbră, apărând în fotografii provocatoare

Spioana rusă Anna Chapman iese din umbră, apărând în fotografii provocatoare

Ea nu a avut apariţii publice după întoarcerea la Moscova, la începutul lunii iulie, în cadrul unui schimb de spioni între Rusia şi Statele Unite fără precedent după Războiul Rece. Ea ar fi fost supusă unui lung interogatoriu de către Serviciul rus de informaţii externe (SVR).

Dar cotidianul rus Tvoi Den, în ediţia sa de vineri, şi site-ul de Internet Lifenews au publicat în jur de zece fotografii cu Anna Chapman datate din 25 iulie, potrivit Lifenews, în timpul unei şedinţe foto pentru revista rusă Jara (Căldură).

Anna Chapman apare în aceste fotografii lângă o fereastră, în camera unui hotel de lux cu vedere spre Kremlin. Ea este îmbrăcată într-o rochie albastră scurtă şi mulată, iar în unele imagini apare purtând ochelari de soare.

Lifenews a postat pe site-ul său de Internet (www.lifenews.ru) o înregistrare video arătând cum a fost realizată această şedinţă foto, de la sosirea la hotel, într-o maşină neagră, a spioanei devenite vedetă şi până la plecarea sa.

Imaginile nu trebuia să fie publicate decât la toamnă, participanţii ajungând la un acord să nu se publice nimic înainte, pentru crearea unui impact maxim după perioada estivală, potrivit presei.

S-a prevăzut ca fotografiile să nu fie însoţite de nici un interviu, potrivit instrucţiunilor SVR, scrie Tvoi Den.

Totuşi, aceste imagini au fost publicate pe pagina lui Chapman de pe site-ul de socializare Facebook şi apoi în ediţia electronică a cotidianului rus Komsomolskaia Pravda.

În consecinţă, Jara a anunţat că o va da în judecată pe Anna Chapman, apreciind că drepturile sale privind aceste fotografii au fost încălcate, a informat redactorul-şef al revistei, Maksim Korşunov, pentru Tvoi Den.

"Fotografiile publicate de Anna Chapman pe Facebook şi în Komsomolskaia Pravda au fost realizate într-un hotel, în timpul unei şedinţe foto pentru Jara", a precizat Korşunov.

Într-un scurt mesaj pe Facebook, Anna Chapman a declarat că este liberă să folosească după cum vrea aceste fotografii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici