Spionii ruşi expulzaţi din SUA nu fac parte din programe de protecţie a martorilor

Cei zece spioni ruşi eliberaţi în cadrul unui schimb cu Statele Unite nu fac parte din niciun program de protecţie a martorilor, astfel că nu trebuie să îşi schimbe numele, afirmă o sursă din cadrul serviciilor de informaţii ruse, citată de pagina online a RIA Novosti.

18 afișări
Imaginea articolului Spionii ruşi expulzaţi din SUA nu fac parte din programe de protecţie a martorilor

Spionii ruşi expulzaţi din SUA nu fac parte din programe de protecţie a martorilor (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Anterior, presa relatase că unii dintre spionii expulzaţi de SUA au decis să îşi schimbe numele.

"În acest moment, niciunul dintre ruşii deportaţi nu doreşte să îşi schimbe numele. Ei înţeleg foarte bine că nu este nevoie de aşa ceva şi că nu sunt ameninţaţi. Zvonurile răspândite de presă că unii dintre indivizii deportaţi au recurs la programe de protecţie a martorilor sunt pură imaginaţie", adaugă oficialul citat.

"În prezent, specialiştii Serviciului de Informaţii Externe colaborează cu toţi ruşii care au revenit din Statele Unite pentru a afla circumstanţele care au condus la arestare", precizează sursa citată.

Cei zece suspecţi au fost arestaţi în SUA pe 27 iunie sub acuzaţia că ar fi făcut parte dintr-o reţea de spionaj în favoarea Rusiei. Statele Unite i-au predat Rusiei, vineri, în schimbul a patru deţinuţi ruşi, dintre care trei au fost condamnaţi pentru spionaj în favoarea occidentalilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici