Spitalele elveţiene cer înăsprirea restricţiilor. Unităţile de terapie intensivă sunt ocupate, iar numărul bolnavilor este în continuă creştere

  • Directorii a cinci dintre cele mai mari spitale din Elveţia i-au scris Ministrului Sănătăţii, cerând măsuri urgente pentru reducerea infecţiilor cu COVID-19.
  • Peste 4.000 de operaţii au fost amânate la cele cinci spitale din octombrie.
  • Departamentului Elveţian pentru Sănătate Publică a refuzat să comenteze scrisoarea.
1078 afișări
Imaginea articolului Spitalele elveţiene cer înăsprirea restricţiilor. Unităţile de terapie intensivă sunt ocupate, iar numărul bolnavilor este în continuă creştere

Spitalele elveţiene cer înăsprirea restricţiilor. Unităţile de terapie intensivă sunt ocupate, iar numărul bolnavilor este în continuă creştere

În scrisoarea adresată Ministrului Sănătăţii, Alain Berset, directorii spitalelor universitare din Zurich, Berna, Basel, Lausanne şi Geneva au declarat că pandemia îi obligă să amâne operaţiile pentru pacienţii cu alte probleme de sănătate care le pun viaţa în pericol, în timp ce paturile de la terapie intensivă devin din ce în ce mai puţine.

Elveţia a fost puternic afectată de epidemie, înregistrând aproximativ 5.000 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. Aproximativ 1,3% din populaţie a fost infectată în ultimele 28 de zile.

Directorii au spus că se tem că un al treilea val de infecţii cu COVID-19 la începutul anului viitor ar putea declanşa un colaps în sistemul de sănătate.

„Sunt foarte îngrijorat. Situaţia este foarte tensionată, unităţile de terapie intensivă din Berna, Zurich şi Aaragu sunt ocupate aproape complet, iar numărul cazurilor este în continuă creştere ”, a declarat Gregor Zuend de la Spitalul Universitar din Zurich. Acesta a afirmat că doreşte să vadă un blocaj complet, inclusiv interzicerea schiului, pentru a controla epidemia.

Vineri, guvernul elveţian şi-a extins restricţiile, ordonând închiderea tuturor restaurantelor, magazinelor şi barurilor la ora 19:00. Acesta a declarat că ţara trebuie să lucreze rapid pentru a reduce povara spitalelor şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, potrivit Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici