Sri Lanka oferă angajaţilor din sectorul public o zi liberă în plus pe săptămână. Motivul pentru care a luat această decizie

  • Sri Lanka le oferă angajaţilor din sectorul public o zi liberă în plus pe săptămână pentru a-i încuraja să cultive alimente, pe fondul temerilor legate de o penurie de alimente.
  • Ţara are aproximativ un milion de angajaţi din sectorul public.
  • Această măsură este luată în contextul în care această ţară insulară, cu o populaţie de aproximativ 22 de milioane de locuitori, se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii 70 de ani.
1168 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka oferă angajaţilor din sectorul public o zi liberă în plus pe săptămână. Motivul pentru care a luat această decizie

Sri Lanka oferă angajaţilor din sectorul public o zi liberă în plus pe săptămână. Motivul pentru care a luat această decizie

Sri Lanka se străduieşte să plătească importuri critice, cum ar fi alimentele, combustibilul şi medicamentele, deoarece se confruntă cu o lipsă severă de valută străină.
 
Luni, guvernul a aprobat o propunere ca lucrătorii din sectorul public să beneficieze de concediu în fiecare vineri, în următoarele trei luni, potrivit BBC.
 
Acesta a declarat că decizia a fost luată parţial pentru a-i ajuta pe lucrătorii care se confruntă cu dificultăţi în a ajunge la locul de muncă din cauza lipsei de combustibil, precum şi pentru a-i încuraja să cultive fructe şi legume pentru a se hrăni pe ei şi familiile lor.
 
Pare adecvat să acordăm angajaţilor din sectorul public concediu pentru o zi lucrătoare din săptămână şi să le oferim facilităţile necesare pentru a se angaja în activităţi agricole în curţile lor sau în altă parte, ca o soluţie la lipsa de alimente care se aşteaptă să apară în viitor", a declarat guvernul într-o declaraţie pe portalul său de ştiri online.
 
Tot luni, Statele Unite au declarat că sunt pregătite să ajute Sri Lanka. După o convorbire telefonică cu premierul srilankez Ranil Wickremesinghe, secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că SUA "sunt pregătite să lucreze cu Sri Lanka".
 
La începutul acestei luni, Wickremesinghe a declarat că ţara are nevoie de cel puţin 5 miliarde de dolari în acest an pentru a plăti importurile esenţiale.
 
Guvernul poartă discuţii cu privire la un pachet de salvare economică, iar o delegaţie a FMI este aşteptată să sosească în capitala Colombo lunea viitoare.
 
Scăderea valorii rublei srilankeze, creşterea preţurilor globale la produsele de bază şi interzicerea îngrăşămintelor chimice, care a fost ridicată în prezent, au contribuit la creşterea anuală a preţurilor la alimente la peste 57% în aprilie.
 
La sfârşitul lunii trecute, ministrul agriculturii din Sri Lanka, Mahinda Amaraweera, a făcut apel la fermieri să cultive mai mult orez, afirmând că "este clar că situaţia alimentară se înrăutăţeşte".
 
„Cerem tuturor fermierilor să intre pe câmpurile lor în următoarele cinci-zece zile şi să cultive orez [paddy]", a adăugat el.
 
În acelaşi timp, guvernul a majorat taxele pentru a contribui la consolidarea finanţelor sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici