STARE DE URGENŢĂ în Egipt pentru următoarele TREI luni după atentatele comise de Stat Islamic la două biserici

Guvernul Egiptului a aprobat, luni, instaurarea stării de urgenţă pentru următoarele trei luni, după atentatele comise de organizaţia teroristă Stat Islamic la două biserici, soldate cu cel puţin 44 de morţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

576 afișări
Imaginea articolului STARE DE URGENŢĂ în Egipt pentru următoarele TREI luni după atentatele comise de Stat Islamic la două biserici

Egiptul a instituit starea de urgenţă trei luni după atentatele comise de Stat Islamic la biserici (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Starea de urgenţă a intrat în vigoare luni la ora 13.00, a transmis Guvernul de la Cairo. Decizia va trebuia confirmată de Parlament în următoarele şapte zile.

Preşedintele Abdel Fattah al Sissi a cerut instaurarea stării de urgenţă după atentatele comise duminică, în timpul slujbei de Florii, la două biserici de rit copt din oraşele Tanta şi Alexandria.

Atacurile au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici