Stare de urgenţă în Jamaica din cauza violenţei: „cetăţenii trebuie să aibă un Crăciun liniştit”

Autorităţile din Jamaica au decis să impună starea de urgenţă în cea mai mare parte a ţării din cauza numărului mare de infracţiuni violente. Liderii ţării au susţinut că au luat decizia privind starea de urgenţă deoarece cetăţenii trebuie să aibă un Crăciun liniştit.

1854 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Jamaica din cauza violenţei: „cetăţenii trebuie să aibă un Crăciun liniştit”

VisitJamaica, Facebook

Starea de urgenţă a fost declarată în Jamaica pentru a lupta împotriva criminalităţii violente, a anunţat miercuri premierul ţării insulare, Andrew Holness, într-un discurs public.

„Toţi jamaicanii ar trebui să se poată bucura de perioada Crăciunului fără ameninţarea violenţei. Ne confruntăm cu ameninţări criminale cu adevărat grave şi trebuie să folosim toate puterile de care dispunem", a declarat Holness, potrivit CNN.

Starea de urgenţă va fi aplicată în nouă din cele 14 regiuni ale ţării, printre care Clarendon, Saint Catherine, Westmoreland, Hanover şi părţi din Kingston, Saint Andrew, Saint Ann şi Saint James, în care se află populara destinaţie turistică Montego Bay.

Starea de urgenţă le permite autorităţilor să aresteze persoane şi să percheziţioneze clădiri fără mandat.

„Trebuie să ne asigurăm că rata de omucideri şi nivelul de violenţă cu care se confruntă zilnic cetăţenii nu ajung în punctul în care ameninţă să prăbuşească statul", a mai spus Holness în discursul său.

Jamaica are una dintre cele mai ridicate rate de omucideri din Caraibe şi a mai impus starea de asediu asupra unor zone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici