Stare de urgenţă în şapte state americane: Cel puţin 159 de morţi în urma furtunilor violente

Cel puţin 159 de persoane au murit în urma furtunilor violente înregistrate în ultimele zile în Statele Unite, 128 de victime înregistrându-se doar în statul Alabama, informează CNN.

35 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în şapte state americane: Cel puţin 159 de morţi în urma furtunilor violente

Stare de urgenţă în şapte state americane: Cel puţin 159 de morţi în urma furtunilor violente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat miercuri că a aprobat solicitarea guvernatorului statului Alabama, Robert Bentley, de acordare a asistenţei federale de urgenţă.

"Deşi încă nu vom şti amploarea daunelor timp de câteva zile, vom continua să monitorizăm aceste furtuni puternice şi să le acordăm asistenţă locuitorilor din Alabama şi tuturor celor afectaţi de aceste furtuni", a declarat Obama.

Starea de urgenţă a fost declarată în Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi - unde au murit 11 persoane, Missouri, Tennessee şi Oklahoma. Guvernatorii acestor state au cerut Gărzii Naţionale să participe la operaţiunile de salvare.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS, National Weather Service) a publicat o alertă care avertizează asupra "riscului ridicat" de tornade, grindină, inundaţii şi trăsnete în sudul Statelor Unite, de miercuri, de la ora 12.00 GMT (15.00, ora României) şi până joi, ora 2.00 GMT (5.00, ora României).

În total, intemperiile ar putea viza până la 21 de state americane, de la Marile Lacuri până la Golful Mexic şi la coastele Atlanticului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici