Starea de sănătate a fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat în comă de opt ani, s-a deteriorat

Starea de sănătate a fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat în comă de aproape opt ani, s-a agravat brusc, a anunţat miercuri postul de radio militar.

1103 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat în comă de opt ani, s-a deteriorat

Ariel Sharon (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În vârstă de 85 de ani, Ariel Sharon, care este spitalizat în centrul Shiva al spitalului Tel Hashomer, în apropiere de Tel-Aviv, suferă de "probleme renale grave" în urma unei intervenţii chirurgicale, a adăugat postul de radio.

Ariel Sharon a suferit un atac cerebral la 4 ianuarie 2006. De atunci el se află în comă, iar fiii săi au decis să îl menţină în viaţă sub asistenţă medicală. El nu a manifestat niciun semn de revenire din comă.

Potrivit site-ului Ynet, care citează surse medicale, Ariel Sharon a fost transferat la serviciul de urgenţă în urmă cu o lună. Starea sa de sănătate s-a stabilizat ulterior, dar de câteva zile s-a produs o "ameliorare semnificativă", a adăugat site-ul.

Fost general, Ariel Sharon a devenit premier în 2001. El a fost reconfirmat în funcţie în 2003. După ce a fost un susţinător acerb al colonizării teritoriilor palestiniene, el a organizat în 2005 retragerea israeliană din Fâşia Gaza şi destructurarea coloniilor instalate în această regiune.

La 18 decembrie 2005, el a fost spitalizat în urma unui "uşor atac cerebral", din care şi-a revenit rapid. Dar la 4 ianuarie un "atac cerebral grav" i-a provocat o comă profundă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici