Statele arabe membre ale Consiliului de cooperare al Golfului îşi închid ambasadele de la Damasc

Cele şase monarhii arabe din Golf au decis să îşi închidă ambasadele la Damasc pentru a semnala opoziţia lor faţă de continuarea represiunilor în această ţară, a anunţat vineri secretarul general al organizaţiei regionale Consiliul de cooperare al Golfului (CCG).

355 afișări
Imaginea articolului Statele arabe membre ale Consiliului de cooperare al Golfului îşi închid ambasadele de la Damasc

Statele arabe membre ale Consiliului de cooperare al Golfului îşi închid ambasadele de la Damasc (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Într-un comunicat, Abdellatif al-Zayani a justificat această decizie prin "persistenţa regimului sirian în masacrarea poporului său, alegerea opţiunii militare şi refuzul tuturor iniţiativelor destinate găsirii unei soluţii la această criză".

Zayani a solicitat comunităţii internaţionale "să acţioneze de urgenţă şi cu fermitate pentru a pune capăt crimelor şi masacrului din Siria precum şi încălcărilor flagrante ale demnităţii şi drepturilor legitime ale sirienilor".

Înainte de această decizie colectivă, două state membre CCG, Arabia Saudită şi Bahrain anunţaseră închiderea ambasadelor la Damasc.

Arabia Saudită a luat această decizie încă de miercuri şi a anunţat repatrierea diplomaţilor săi din Siria. Aceasta a fost urmată joi de Bahrain.

Arabia Saudită, o putere a lumii arabe, este foarte critică la adresa regimului sirian. Din august, aceasta şi-a retras ambasadorul de la Damasc şi a expulzat ambasadorul Siriei. Cei cinci parteneri din CCG au procedat la fel pentru a denunţa "masacrul colectiv" comis de regim.

Alături de Arabia Saudită şi Bahrain, CCG include Emiratele arabe unite, Oman, Qatar şi Kuweit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici